Cu gura pe Organ


Acum cateva zile, cu ocazia botezului facut de dna. Udrea domnului Orban acum devenit Organ, Mircea Badea a scris un text pe care l-a prezentat in emisiune in incercarea de a lamurii multe din “problemele” legate de mareata doamna Udrea.

“Gata. De acum e oficial: Elena Udrea nu poate fi separată de Organ. Organ cu O mare. Până ieri se bănuia doar, erau insinuări, unii vorbeau pe la colţuri… Azi apare într-un document semnat fix de dumneai. Chiar când redactează luări de poziţii, sau poate chiar de aceea, doamna Udrea se gândeşte la Organ. Şi drept urmare îl invocă. Şi totuşi, în mod contradictoriu, doamna Udrea pare supărată pe Organ. O fi din cauză că acesta e ataşat de Ludovic. Ludovic Organ. N-are nici un chichirez. Dacă Organ era ataşat de Traian, să zicem, alta ar fi fost situaţia. În primul rând, rimează. Rimează superb, fie împerecheat, fie încrucişat, aşa cum Pleşcoi rimează cu Băicoi. E limpede pentru toată lumea că doamna Udrea nu-l înghite pe Organ. Dar asta e cu atât mai ciudat cu cât toată ziua stă cu gura pe el. O întrebare imediată mi se pare de bun-simţ: doamna Udrea poate fi în acelaşi timp apropiată de Cocoş şi depărtată de Organ? O alta: Credeţi că doamna Udrea a vrut să-l Băsescu pe Orban şi a sfârşit prin a-l Găsescu pe Organ? Ce fertil se dovedeşte documentul de la comisie… Aoleu, dacă «g»-ul acesta buclucaş, care vine sau nu de la punctul cu pricina, se va încăpăţâna să înlocuiască mai departe alte consoane, există cumva şi o Laura în comisie? Dacă da, doamna Udrea ne va putea incita şi mai mult. Of, of, câte s-ar mai putea întâmpla dacă «b»-ul din Orban ar vrea să-şi ia revanşa faţă de «g»-ul din Organ: citeam undeva că duduia Udrea preferă Gucci. Când apare Elena, te uiţi la Gucci. Vaaaai, vă daţi seama?! Iar dacă e vorba despre sandale, dezastrul e total: în călcâie îi bat Elenei Udrea două Gucci. Tot ieri, doamna ministru spune că se aşteaptă să i se facă statuie. Eu propun să i se facă şi lui Organ. Să i se facă sau să i se ridice statuie? Cred că în cazul lui Organ să i se ridice, după care, în cazul doamnei, să i se facă. Oricât de capabil ar fi, nu cred că Organ poate să o facă pe doamna Udrea să termine… mandatul. O cred însă pe dânsa în stare să-şi provoace unul multiplu. Chiar sub privirile comisiei care-i analizează numerele. Dar despre asta, într-un număr viitor.
Mircea Badea”

Nu cred ca ati fost deranjati de ceva din aceasta “compunere”, nu? Sunt sigur ca ati ras, cine nu ar face-o? Poate Udrea si Ludovic Orban? Ei bine nici lu’ Patapievici nu i-a placut.

“Dacă se mai putea, Mircea Badea a reuşit să ridice mârlănia masculină pe culmi încă mai înalte. A imaginat o scenetă, în care, prin deducţii absurde şi neruşinate, Elena Udrea era pusă să fie „cu ochii pe organ” şi să „stea cu gura numai pe organ”. Al cui organ?, se întreba inocent dl Badea; al lui Traian Băsescu, îşi răspundea tot dânsul, omniscient. Concluzia scenetei era că Elena Udrea stă cu gura pe organul lui Traian Băsescu. Cum poate fi calificat acest exerciţiu intelectual? Moralmente, ca abject. Jurnalistic, ca nul. Omeneşte, ca degradant.

Problema nu este însă judecata asupra dlui Badea, dacă este sau nu educat ori dacă are o prestaţie jurnalistică adecvată. Problema nu este nici dna Udrea, dacă este sau nu vinovată de faptele care i se impută ori dacă are, ca ministru, o prestaţie adecvată. Problema e alta şi e dublă: că s-a ajuns, în tratarea publică a persoanei umane, la abjecţie şi că acest lucru nu stârneşte imediat nici repulsia publicului, nici amenda instituţiilor (CNA, asociaţiile de jurnalişti etc.). Este, prin urmare, o problemă de sistem şi una de societate.”
Horia-Roman Patapievici

Care ii marlanu’? Mircea Badea, care nu a facut altceva decat sa se foloseasca de greseala regretabila, intr-un text de-a dreptul genial sau pupinbasescul de Patapievici, care a sarit ca ars la ceva ce nu il privea de fel, fiind mult peste nivelul sau.
udrea vs. organ

PS.: In “apararea” sa, Mircea Badea a spus: “Domnu Patapievici… Auzi ba, esti prost! Hai ca poate nu-ntelege. Prietene, esti prost!”. Badea, te sustinem 🙂 :D!

Advertisements
Posted in Diverse. 1 Comment »

One Response to “Cu gura pe Organ”

  1. Kos Says:

    Daca nu era vorba de Udrea,Patapievici nu il ataca pe Badea.Sa ajungi sa folosesti un limbaj suburban numai din cauza unor interese si din cauza banilor!!!Rau am ajuns.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: