De ce?


De ce apareti la 11 dimineata in fata usii mele pentru a imi vorbi despre Biblie? O stiu, e acolo undeva, e un bun roman (SF), dar va rog nu veniti sa il povestiti! Voua v-ar placea daca eu as veni la voi la usa sa va povestesc un film pe care aveati de gand sa il vedeti? Normal ca nu si asta din 2 motive:
1. Nu prea stiu sa povestesc! Sansele sunt ca dupa sfarsitul micii povestioare sa va treaca orice chef de a vedea acel film, pentru ca subit aveti o parere extrem de proasta legata de firul actiunii.
2. Acum ca stiti sfarsitul, ce rost mai are sa vedeti filmul?
Ar fi ca in reclama de la Altex:


Asa ca va implor, nu imi mai bateti in usa pentru a imi povesti romane! Biblia nu este Constitutia Romaniei pentru a fi oarecum “obligatoriu” sa o stiu. Biblia este un fel de lectura suplimentara, pe care alegi daca sa o citesti sau nu, in functie de starea de spirit si de asteptarile tale de la viata. Ce s-ar intampla daca acum ar merge un domn imbracat elegant din usa in usa pentru a ne povesti noua carte a lui Dan Brown? Exemplul e oarecum prost pentru ca pe el l-as fi ascultat, dar nu cred ca ar fi interesat pe foarte multi si mai ales, ceea ce se aplica si la Biblie, nu ar mai fi cumparat nimeni cartea!
Nu spun ca Biblia nu este o carte deosebita. Este. Altfel nu s-ar mai fi vandunt in 7,5 miliarde de exemplare pana in 2007. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca din punct de vedere istoric, contine intr-o foarte mare parte informatii adevarate, dar interpretarile sunt atat de variate si multe din ele in defavoarea ideii actuale de Dumnezeu, incat eu as incadra-o la SF.

P.S.: Recomand sa vedeti acest documentar: Zeitgeist.

Advertisements

One Response to “De ce?”

  1. Andre Says:

    Iar ala mic si negru de respira greu, il stii…
    Era tac-su, ma:))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: