Sfaturi pentru bloggerit


Ai un blog nou sau poate mai vechi, pe care doresti sa il promovezi. Poate pur si simplu vrei sa faci lumea sa revina la el prin alte metode decat cea a continutului “de calitate” (de care acum esti mai sigur ca niciodata). Am sa incerc sa dau cateva sfaturi, pe care le-am incercat si eu si care au functionat, dar fara sa includ SEO sau alte lucruri de genul acesta, care pentru bloggerul incepator sau chiar de rand sunt peste puteri.

1. Desi probabil ai stabilit deja titlul, vei vrea sa fie unul cat mai usor de retinut. Lumea care iti va vizita blog-ul va vrea totusi sa tina minte numele locului unde trebuie sa se intoarca si despre care sa le povesteasca si prietenilor. E in interesul tau sa faci asta cat mai simplu pentru ea.

2. Ai o idee si e foarte buna. Toate sunt, dar incearca sa eviti temele arhicunoscute pentru ca au fost epuizate de mult, mult timp. Suficient de mult incat cititorul blog-ului tau sa stie asta. Normal ca sunt momente in care nu ai idei, dar simti ca ar fi cazul sa pui ceva pe blog. Alea sunt exceptiile, incearca sa nu faci din ele o regula.

3. Fa un efort, aminteste-ti care a fost ultima oara cand ai citit un text mai lung care nu era acompaniat de o poza. Nu stiu daca poti, iar daca ai facut asta recent, esti printre putinii. Cheia succesului unui post sta in priza pe care o are la public. Alege o imagine potrivita textului si ai grija la culori. Ele introduc cititorul in starea pe care tu o doresti.

4. Pe scurt, brand-ul. Unul dintre scopurile tale (poate printre primele trei) este sa iti faci blog-ul cat mai cunoscut. Am spus deja ca e important ca titlul sa fie usor de retinut, ca ideile sa fie “proaspete” si ca imaginile sa atraga atentia exact asa cum o doresti tu, dar la fel de important este sa faci numele vizibil. Pentru asta te poti uita si aici pe blog si vei vedea ca fiecare imagine si chiar si video-ul de la Eurovision au adresa blog-ului pe ele. Cu cat o citesti mai mult, cu atat mai mari sansele sa o retii, dar tine minte ca drepturile de autor sunt ceva pe care se pune mult pret. Stiu din proprie experienta ca nimeni nu vrea ca un necunoscut sa castige pe nedrept din munca sa. Mie nu mi-ar conveni ca cineva sa castige trafic cu pozele mele, fara ca macar sa puna un link inapoi catre blog-ul meu. In concluzie pune numele blog-ului numai pe ce e al tau sau ce ai modificat tu, nu pe munca altora.

5. Fii conectat! Poate suna ciudat la inceput, dar uita-te in dreapta. Vezi banner-ele? Fiecare din acele retele de socializare aduce vizitatori zilnic! Cu cat esti mai popular, cu atat mai multi iti vor trece pragul. Asa ca iti recomand sincer sa iti faci cont pe urmatoarele site-uri (daca nu ai deja) si sa le dedici suficient timp, pentru ca au potentialul de a deveni o parte importanta din traficul blog-ului tau:

 • toateBlogurile – vine dupa mine primul, pentru ca este locul in care toti bloggerii si cititorii inraiti de blog-uri se aduna.
 • Twitter – poate fi complicat la inceput sa aduni oameni care sa te urmareasca, dar cand reusesti sa strangi un numar marisor… Succes!
 • Facebook – ca orice alta retea de socializare, odata ce ai ajuns popular iti poti promova blog-ul intr-un mare fel. Gratuit.
 • FTW – un loc descoperit recent si care la inceput mi-a dat o senzatie de haos si neincredere intr-un rezultat vizibil, dar functioneaza.

P.S.: daca mai aveti alte idei, vreti sa completati, nu va convine ceva 😀 , comentati!

Advertisements

4 Responses to “Sfaturi pentru bloggerit”

 1. andreeaabee Says:

  La mine te referi cu temele arhicunoscute?:D
  However, thanks pentru tips-uri.:)

  • Alex L. Says:

   nu ma gandeam neaparat la tine, dar da, ti se potriveste

 2. Cezar Says:

  schimb de site-uri…te-am adaugat in blogroll! Succes!

  • Alex L. Says:

   Bun sfat :)) esti in blogroll. Multumesc si o zi buna!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: